Niemieckie "specjały"

Podziel się z innymi Opiekunkami swoimi ulubionymi potrawami i sprawdzonymi przepisami.

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez Gucia77 » Cz, 13 sie 2015, 22:52

Znowu twoja wyobraźnia za bardzo pracuje :D.
Zakupy - i nagle 7 godzin chodzenia nie sprawia ci żadnego problemu ;)
Avatar użytkownika
Gucia77
 
Posty: 1015
Dołączył(a): Śr, 22 kwi 2015, 18:28
Lokalizacja: Wettringen (Bawaria)
Agencja pracy: Pronobel

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez pszczolka » Pt, 14 sie 2015, 21:10

O to ja nie jadłam takiego ciasta z ryżu. Zaskoczyłaś mnie :) .
pszczolka
 
Posty: 33
Dołączył(a): Pt, 22 maja 2015, 22:11

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez aleksa.77 » Wt, 18 sie 2015, 18:30

O tak, pamiętam takie ciasto. Nie porwało mnie smakiem. Taki "oszukany sernik" wolę z kokosu i jogurtu greckiego.
aleksa.77
 
Posty: 155
Dołączył(a): Śr, 25 mar 2015, 22:20
Lokalizacja: Stuhr k/Bremen

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez kotulka » Śr, 26 sie 2015, 22:04

ja nie jadłam takiego ciasta. Aż zastanawia mnie jego smak :)
Avatar użytkownika
kotulka
 
Posty: 290
Dołączył(a): Wt, 24 mar 2015, 21:45

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez ewa » Cz, 24 wrz 2015, 10:47

kotulka napisał(a):ja nie jadłam takiego ciasta. Aż zastanawia mnie jego smak :)


Nie ma czego żałować :D dziwaczne, jak ryż na mleku ale bez jabłek i cynamonu. . lubię ten bienenstich z lidla mrożony, normalnie przepadam za nim , nie wiem dlaczego w Polsce w Lidlu nie ma.

Ale chciałam tylko zagaić ;) na inny temat. Te sałatki ze słoików i w ogóle wszystkie sałatki są tak octowate , a większość potraw słona, że jak dla mnie jest to niejadalne. Wywalam ze słoika, płuczę pod wodą , odcedzam i doprawiam po swojemu. :) Ale największy szok to były śledzie. Te normalne śledzie, które my moczymy na noc w wodzie i później w przyprawy itd. oni jedzą na żywca :D ....jeżu kolczasty...sama sól :D
Avatar użytkownika
ewa
 
Posty: 1135
Dołączył(a): Wt, 14 kwi 2015, 06:05

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez Anisia » Pt, 25 wrz 2015, 19:09

A ja uwielbiam sos tzatziki ten oryginalny z grecji bo ten w lidlu co jest to koło sosu nawet nie leżał. Ja przywiozłam go tyle że bede jeśc do Wigili moje Drogie,szkoda że nie ma takiej mozliwosci przez laptopa bo bym Was wszystkie obczęstowała :D
Avatar użytkownika
Anisia
 

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez DorotaM » Pn, 28 wrz 2015, 21:36

Ewa ja często kupuję ciasta z conditorei coppenrath und wiese właśnie mrożone jak nie chce mi się piec. Tam też jest ten Bienenstich. Nie wiem jak z Lidla smakuje bo nie jadłam ale ten z Conditrei jest przepyszny.
Avatar użytkownika
DorotaM
 
Posty: 137
Dołączył(a): Cz, 9 kwi 2015, 22:22

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez ewa » Wt, 29 wrz 2015, 16:28

A jest to w Polsce? W jakim sklepie kupujesz? Znam tą firmę, mają dobre ciacha. Chyba jadłam taki tort ciemny , przekładany jasnym kremem i wiśniami, dobry był :mrgreen:
Avatar użytkownika
ewa
 
Posty: 1135
Dołączył(a): Wt, 14 kwi 2015, 06:05

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez DorotaM » Wt, 29 wrz 2015, 18:50

ewa napisał(a):A jest to w Polsce? W jakim sklepie kupujesz? Znam tą firmę, mają dobre ciacha. Chyba jadłam taki tort ciemny , przekładany jasnym kremem i wiśniami, dobry był :mrgreen:

Powiem ci że nawet nie szukałam. Przez te kawki z ciachem codziennie mam dość ciast jak przyjeżdżam do Polski :D . Wiem tylko, że z tej firmy jest dużo ciast ale podejrzewam że takich uklepanych w Polsce jak fale dunaju, serniki i biszkoptowe z masą śmietanową.
Avatar użytkownika
DorotaM
 
Posty: 137
Dołączył(a): Cz, 9 kwi 2015, 22:22

Re: Niemieckie "specjały"

Postprzez ewa » Wt, 29 wrz 2015, 22:11

Właśnie, ten tort co jadłam to koleżanka z niemcowa przywiozła, pewnie w Polsce nie ma :|
Avatar użytkownika
ewa
 
Posty: 1135
Dołączył(a): Wt, 14 kwi 2015, 06:05

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kulinaria



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron